Nyheter

Här listar vi de senaste nyheterna för Bevego. Äldre nyheter ligger kategoriserade under kampanjer, produktnyheter, BevegoKalendern eller BevegoNytt. Läs mer där!

Ny ventilation spar energi på flera sätt på Danvikcenter.

DanvikCenter är en kontorsfastighet i Stockholm, byggd 1986. Fastighetsägaren Hemfosa har nu valt att göra en omfattande upprustning, ventilationen är en stor del. Utbytet av ventilationssystemet görs för att skapa ett optimalt inomhusklimat och få en omfattande energibesparing i fastigheten.

Bevego i Södertälje har fått ny adress

Den 26e september fick vår filial i Södertälje ny adress. Nu finns vi på Åkerivägen 20.

10-årsjubileum på Malmöfilialen

Det var en fantastisk dag den 8 september då vår filial i Malmö hade 10-årsjubileum med fullt ös! Filialen hade nästan 500 besökare på en enda dag!

3 nya ventcenter i Bevego

Från och med 1 september är Profiduct en del av Bevego.

Climate Recovery vann priset IEX Award 2016!

Climate Recovery fick pris för sin serie "Climate Recovery Duct System", mer information om systemet finns på din närmsta filial.

Bevego och Dahl är sambo i Visby!

Nu har Visby-gänget ny adress! På Hyvelgatan 10 i Visby hittar du oss tillsammans med Dahl på numera.

Partille Arena snart klar att invigas

Nu är arbetet med Partille Arena i princip klart för J.R. Johnssons och det är främst interiören som ska iordningställas inför invigningen i september.

Snart går flyttlasset för Bevego Visby!

Snart är det dags för Bevego i Visby att bege sig av mot nya fräscha lokaler och en ny adress!

Bevego förvärvar Profiduct AB

Efter en tids diskussioner så tecknade parterna, Profiduct AB och Bevego Byggplåt & Ventilation AB, ett avtal där Bevego förvärvar 100 % av aktierna i Profiduct AB per den 30 april 2016.

900 lägenheter får smarta köksaggregat.

Salda Smarty 2R aggregat monteras in i 900 lägenheter i Örebro och Karlstad.

Plåtpriset 2016 gick till TENGBOM.

Den 10 mars 2016 arrangerades arkitekturdagen PLÅT16 för nionde året i rad, i Eriksbergshallenn i Göteborg. På mässan delades Plåtpriset 2016 ut och här nedanför kan du läsa juryns motivering.

SM för unga plåtslagare 2016.

Efter en uttagningstävling fick 25 bidrag granskas av den centrala juryn. Bidragen granskades med extrem noggranhet och kvar står nu 6 personer som ska tävla i SM-finalen.

Ny produktkatalog för teknisk isolering.

Nu finns det en ny produktkatalog för teknisk isolering ute!

God Jul & Gott Nytt år!

Nu när vi närmar oss jul och nyår vill vi på Bevego passa på och tack för det gångna året!

BevegoVeckan v.50!

För tredje året i rad är det nu dags för BevegoVeckan eHandel v.50! Mellan 7-11 December, är det eHandelsvecka på alla våra filialer runt om i landet och då har du möjligheten att få en demonstration av vår eHandel på din närmsta Bevego-filial. När du ändå är på besök passar vi på att bjuda på frukost måndag till torsdag samt att vi bjuder på lunch på fredagen.

Minimässa Ventilation december 2015.

I december är det dags för årets sista omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Falun, Västerås och Bromma.

Vive 2015 - Seminarie om Teknisk Isolering

Vive 2015, 12 November på Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

Elmia Subcontractor 2015.

Besök oss på Elmia Subcontractor 10-13 november 2015, vi finns på monterplats B04:84.

Minimässa Ventilation oktober 2015.

I oktober är det dags för årets fjärde omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Uppsala, Örebro och Älvsjö (Stockholm).

Svensk byggplåt lanserar nytt arkitekturmagasin, MIA!

I slutet av augusti lanserades Svensk Byggplåt. En branschorganisation som ska stärka och lyfta fram byggplåtens egenskaper och möjligheter. Som ett led i detta arbete är vi i dag stolta över att få presentera nästa steg i Svensk Byggplåts utveckling. Nämligen det lyxiga arkitekturmagasinet, MIA, som för första gången visades upp på ett releaseparty i går på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.

Partille Arena Kläs i Aluminium.

Bygget med Partille Arena pågår för fullt och Bevego fått det stora uppdraget att leverera material från alla affärsområden samt samordna leveranser från andra bolag inom koncernen.

Allt ljus på byggnadsplåt

Nu skrivs historia i byggbranschen. För första gången någonsin går nämligen leverantörer, grossister och plåtslagare ihop och bildar branschorganisationen Svensk Byggplåt.

Ny Affärsområdeschef Ventilation

Bevego får ny affärsområdeschef för Ventilation.

BevegoVeckan v.23!

Nu är det dags för BevegoVecka v.23! mellan 1-5 juni, är det BevegoLinevecka på alla våra filialer runt om i landet och då har du som besöker din närmsta Bevego-filial möjligheten att få se vårt utbud av BevegoLine-produkter. När du ändå är på besök kanske vi kan bjuda på en bit mat?

Bevego förvärvar Ruukki Express

Ruukki Construction och Bevego Byggplåt & Ventilation AB har idag, den sjätte maj, signerat ett avtal där Bevego förvärvar Ruukki Express i Sverige. Avtalet innebär att Bevego övertar Ruukki Express per den 29 maj 2015.

Bevego förvärvar Ruukki Express

Ruukki Construction och Bevego Byggplåt & Ventilation AB har idag, den sjätte maj, signerat ett avtal där Bevego förvärvar Ruukki Express i Sverige. Avtalet innebär att Bevego övertar Ruukki Express per den 29 maj 2015.

Vinnare av SM för Unga Plåtslagare.

Sofia Sörliden från Anders Ljungstedts Gymnasium i Linköping är Sveriges bästa unga plåtslagare och andra tjejen någonsin att ta guld i SM för unga plåtslagare. Finalen avgjordes på branschens skola i Katrineholm fredagen den 24 april.

Minimässa Ventilation maj 2015.

I början av maj är det dags för årets tredje omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Kalmar, Växjö och Jönköping.

Följ årets tävling live den 24 April!

Plåtslagarelever från hela landet har deltagit i årets uttagningstävlingar och efter den centrala juryns granskning stod endast 6 finalister kvar. Fredagen den 24 april är det dags för finalisterna att göra upp i SM för Unga Plåtslagare.

Stålkvinnorna - nytt nätverk inom plåt- och ventilation.

Emelie Ståhl är utbildad byggnadsingenjör och har länge arbetat i sin fars företag Björn Persson Plåtslageri AB. Nu har hon tagit över som VD och samtidigt grundat nätverket Stålkvinnorna för kvinnor i ledande position inom plåt- och ventilationsbranschen.

Minimässa Ventilation april 2015.

I slutet av April är det dags för årets andra omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Trollhättan, Mölndal och Borås.

Plåtpriset 2015 gick till LINK Arkitektur.

Den 19 mars arrangerades arkitekturdagen PLÅT15 för åttonde året i rad, på Slagthuset i Malmö. På mässan delades Plåtpriset 2015 ut och här nedanför kan du läsa juryns motivering.

Årets Plåtslagare 2015 utsedd på Plåt15!

Det var under evenemanget PLÅT15 på Slagthuset i Malmö den 19 mars, som Tony Ahltén belönades med den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets plåtslagare 2015”. Här nedanför kan du läsa utdrag ur juryns motivering.

Minimässa Ventilation mars 2015.

I Mars är det dags för årets första omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Skellefteå och Umeå. Välkommen!

SM för unga plåtslagare 2015.

I år arrangeras tävlingen för 29:e gången. Syftet är att skapa uppmärksamhet kring plåtslagaryrket som ett framtidsyrke värt att satsa på. 158 gymnasieelever och företagslärlingar från 18 skolor har deltagit i uttagningarna.

Nu är det dags för Plåt15!

Den 19 mars är det dags för årets plåtmässa på Slagthuset i Malmö!

Smart isolering blev snabbt en favorit.

I Lund byggde företaget Modular Living ett hotell av prefabricerade moduler. Hotellet består av 69 rum i tre plan, samtliga med eget kök och helkaklat badrum. Modulerna kombinerades med en platsbyggd del för reception och personalytor. Hit levererade Bevego Froth-Pak, ett isoleringsskum som hanteras med en mycket smidig lösning.

Nya regler gällande taksäkerhet.

Från och med den 1:e januari 2015 inför arbetsmiljöverket förändrade regler gällande säkerheten i samband med takarbeten.

Nu lanserar vi Magnelis ZM310 till byggsektorn.

Magnelis är en innovativ metallbeläggning som ger skydd mot långvarigt slitage i de tuffaste miljöer. Materialet har upp till tio gånger bättre korrosionsmotstånd än varmförzinkat stål och kan i många fall vara ett kostnadseffektivt alternativ till eftergalvaniserade detaljer.

Bevego Industri växer fram.

I BevegoNytt 4/2014 berättar vi om hur erbjudandet Bevego Industri växt fram och nu utvecklas. – Vi såg en möjlighet att ta hem material till bra villkor även för mindre industrier som inte sköter importen själva, säger Johan Cronhamn, Försäljningschef Bevego Industri.

BevegoVeckan v.48!

För andra året i rad är det nu dags för BevegoVeckan v.48! Mellan 24-28 november, är det eHandelsvecka på alla våra filialer runt om i landet och då har du som besöker din närmsta Bevego-filial möjligheten att få en demonstration av hur vår eHandel fungerar. När du ändå är på besök passar vi på att bjuda på frukost måndag till torsdag samt att vi bjuder på korvlunch på fredagen.

Minimässa Ventilation december 2014.

I december är det dags för årets sista omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Karlstad, Örebro och Linköping. Välkommen!

Elmia Subcontractor 2014.

Besök oss på Elmia Subcontractor 11-14 november 2014, vi finns på monterplats D04:50.

Utrusta företaget med maskiner från BevegoLine!

Läs mer om hur du kan utrusta ditt företaget med maskiner från BevegoLine!

Minimässa Ventilation november 2014.

I november är det dags för årets tredje omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Norrköping, Eskilstuna och Bromma. Välkommen!

Vinnare av SM blir yrkesambassadör.

Läs mer om Robin, årets vinnare i SM för unga plåtslagare, och hans nya uppdrag.

Invigning Handelshus Halmstad.

12 juni inviger vi vårt nya handelshus i Halmstad!

SM för unga Plåtslagare 2014.

Nu är årets vinnare av SM för unga plåtslagare 2014 utsedd. Läs allt om tävlingen här.

Minimässa Ventilation maj 2014.

I maj är det dags för årets andra omgång av Minimässa Ventilation. Då kommer mässan till Järnforsen, Halmstad och Göteborg. Välkommen!

Bevego fyller 20 den 18 april!

Nästa vecka fyller vi 20 och det vill vi fira med er. Kom förbi någon av våra filialer och ta del av festiligheterna!

Tack för ett riktigt bra Nordbygg 2014!

Tack alla som besökte oss under Nordbygg 2014!

Plåtpriset 2014 gick till Marge Arkitekter.

Här kan du läsa juryns nominering till vinnaren av Plåtpriset 2014 samt se bilder på det vinnande projektet!

Årets Plåtslagare 2014 utsedd på Plåt14!

Läs juryns nominering till Årets Plåtslagare 2014!

Nu är det hög tid att byta till PDF-faktura!

Vi vill återigen uppmärksamma Er som kund hos Bevego att ni nu har möjlighet att få dina fakturor elektroniskt. Vi erbjuder PDF-faktura via e-post.

Produktkatalog för teknisk isolering.

Förra året skicka vi ut den senaste uppdateringen utav produktkatalogen för teknisk isolering till alla våra kunder och våra filialer.

Vi hyr ut svetsmaskiner för rostfritt material.

Bevego erbjuder alla kunder möjligheten att hyra svetsmaskiner för rostfritt material.

Nu är det dags för Plåt14!

Den 19 mars är det dags för årets plåtmässa på Münchenbryggeriet i Stockholm!

Välkommen på kostnadsfri halvdagskurs!

KlimatCenter, Bevego och Tåpe har det stora nöjet att bjuda in dig till en kostnadsfri halvdagskurs gällande: Brandklassad ventilationsupphängning av kanaler.

Nytt Partneravtal mellan Bevego och Nordfab Ducting.

Bevego har tillsammans med Nordfab Ducting träffat ett samarbete där Bevego kommer att representera, sälja och distribuera Nordfab produkter för industriell ventilation.

Minimässa Ventilation februari 2014.

I februari är det dags för årets första omgång av Minimässa Ventilation. Första omgången hålls i Sundsvall onsdagen 5/2 och i Östersund torsdagen den 6/2. Välkommen!

Bevego förvärvar Tåpe Ventilation AB.

Efter en tids diskussioner så tecknade parterna, Tåpe Ventilation AB och Bevego Byggplåt & Ventilation AB, ett avtal där Bevego förvärvar 100 % av aktierna i Tåpe per den 7 januari 2014.

En julhälsning från Bevego Byggplåt & Ventilation AB.

Nu när vi närmar oss jul och nyår vill vi på Bevego passa på och tack för det gångna året!

Is-Stopp - Frostskydd för hängrännor och stuprör.

Efter många år av hårda vintrar där snön legat i drivor på gator och torg vet vi att snö och is kan ställa till det rejält. Vi vet om att både stuprör och hängrännor tar rejält med stryk under vintern då de blir fulla med is och snö som skadar fastigheten. Sedan kan nedfallande istappar utgöra fara för förbipasserande fotgängare.

BevegoVeckan 48.

Vi bjuder på frukost fram till 10:00 varje dag under vecka 48!

Minimässa Ventilation december 2013.

I december är det dags för höstens andra omgång av Minimässa Ventilation. Då är det dags för Bevego Gävle 3/12, Bevego Västerås 4/12, Bevego Älvsjö 5/12 Välkommen!

Elmia Subcontractor 12–15/11/2013.

Varje år arrangeras norra Europas ledande mässa för underleverantörer inom den tillverkande industrin och deras kunder på Elmia i Jönköping. Snart är det dags igen.

Uppdaterad produktkatalog för ventilation ute

Nu är en uppdaterad produktkatalog för ventilation ute hos dig som kund.

Slutspurt för kulturhuset Cyklopen.

Varje dag, under 3 hela somrar, har det grävts, byggts, sågats och hamrats för att få klart det nya kulturhuset Cyklopen i Högdalen. Lördagen den 31 augusti hålls äntligen invigningen.

VIVE2013 - Let’s do it better!

Nu går Bevego i bräschen för nästa stora satsning inom teknisk isolering. Vi presenterar VIVE2013.

Minimässa Ventilation hösten 2013.

I november startar höstens första omgång av Minimässa Ventilation. Först ut är Uppsala 5/11, därefter följer Eskilstuna 6/11 och Örebro 7/11. Välkommen!

Nyöppning av Bevego-filial i Halmstad.

2014 öppnar Bevego, Dahl och Optimera för första gången butiker i gemensam fastighet. Nybygget påbörjades i somras och väntas stå klart efter årsskiftet.

Sommarmässa på Bevego Norrköping.

Den 13 juni bjuder vi på Bevego Norrköping in till sommarmässa. Välkommen att besöka oss och några av våra leverantörer på plats.

Bevego Hisings Backa bjuder in till maskinmässa.

Onsdagen den 15 maj håller vi maskinmässa på Bevego i Hisings Backa. Välkommen att besöka oss mellan 9-16!

SM-guld i plåtslageri till Marcus Estenberg från Falun.

Marcus Estenberg från Lugnetgymnasiet i Falun är Sveriges bästa unga plåtslagare. Det stod klart kl 15.00 på fredagen då SM-finalen avgjordes på PVF Teknikcentrum i Katrineholm.