Filialen i Gävle har flyttat söder ut

19 oktober 2023

En padelhall i Gävle har genomgått en förvandling och är nu perfekt anpassad efter Bevegos verksamhet. Från filialens tidigare läge strax norr om Gävle har platschef Fredrik Lindström och kollegorna nu flyttat söder ut till Johannebergsvägen 17. Den 13 oktober invigdes lokalerna, och feedbacken från både kunder och leverantörer var mycket positiv.

”Vår invigning gick väldigt bra, det var ganska mycket folk och det var roligt att få visa upp våra fina lokaler för både kunder och leverantörer. Många var förvånade över vilken skillnad det var på nya och gamla filialen. Vi gick från ett litet ställe till stora lokaler som är väldigt mycket fräschare. Viss inredning från padelhallen har vi behållit, vi har till exempel en väldigt fin lounge med heltäckningsmatta nu.” berättar platschef Fredrik Lindström.

Vecka 42_bevegofilial_i_gavle_bild_1.jpg

Firade med kunder och leverantörer

Filialen i Gävle bjöd in leverantörer till att visa upp sina varumärken och vara en del av invigningen. Ungefär som en minimässa men utan erbjudanden och rabatter. Det bjöds på kebab och det var en härlig stämning bland alla som kom förbi och gratulerade till de nya lokalerna. Vissa dröjde sig kvar tills lunchen övergick till mingel och musik. När butiken hade stängt för dagen anlände en DJ som höjde stämningen.

Lokaler anpassade för verksamheten

”När vi började titta efter nya lokaler i slutet av 2022 besökte vi många olika platser för att hitta något som skulle kunna anpassas till vår verksamhet. För oss på Bevego är det också viktigt att förbindelserna är bra, att det är lätt för kunderna att svänga inom butiken för att handla. Vi beslutade oss faktiskt för den första lokalen vi tittade på. Den ligger i ett nytt industriområde här i Gävle och byggdes som en padelhall, men den aktören flyttade aldrig in.” berättar Fredrik.

Vecka 42_bevegofilial_i_gavle_bild_2.jpg

Nu är de nya lokalerna på Johannebergsvägen 17 anpassade efter Bevegos verksamhet. Lastportar har satts in och pallställ har byggts upp för att skapa stora och välbehövliga lagerytor. Den nya butiksytan är tre gånger så stor som i den tidigare filialen, så nu finns det gott om plats för ett brett utbud. Du som har besökt andra Bevegofilialer kommer känna igen dig här i Gävle där inredningen nu har samma design. ”Det enda som skiljer sig är att vi har en mycket finare lounge än andra filialer.” säger Fredrik nöjt.

Större yta ger snabbare service

Totalt är filialens nya yta 2600 kvm. Den stora butiksytan gör att många fler serviceartiklar kan finnas tillgängliga på hyllan, vilket innebär snabbare service. Nu kan kunderna snabbt och enkelt själva plocka det som önskas, istället för att behöva vänta på att produkterna plockas från lagret. De stora ytorna gör också att allting nu får plats under tak, under ett och samma tak dessutom.

Vecka 42_bevegofilial_i_gavle_bild_3.jpg

”I vår tidigare lokal var det platsbrist så där var vi tvungna att förvara grejer ganska utspritt, i olika skjul på gården. En stor skillnad med detta nya ställe är att allting förvaras under tak. Nu hålls till exempel spirorören torra inne i värmen, det blir mycket trevligare och bekvämare för alla. Arbetet på lagret kommer också gå snabbare när allt finns nära tillhands.” säger Fredrik.

Ökad tillgänglighet och bättre kundupplevelse

Med denna stora satsning vill filialen i Gävle nu bli mer tillgängliga för kunderna, och det ska gå snabbare att handla i butiken. Sortimentet är det samma och den personliga servicen är lika hög som vanligt, samtidigt som moderna lokaler ihop med bättre lager och logistik kommer att öka kundupplevelsen ytterligare.

När lokalerna nu är invigda fortsätter arbetet med att färdigställa det sista, och verksamheten är igång precis som vanligt. Fredrik och kollegorna hälsar dig varmt välkommen om du vill ta en titt, dricka kaffe eller prata byggplåt, ventilation eller teknisk isolering.