Stor expansion av filialen i Mölndal

30 augusti 2023

Den 21 augusti öppnade Bevegos senaste satsning officiellt! En efterlängtad expansion har genomförts på filialen i Mölndal där renovering och utbyggnad skapat stora lagerytor och en modern butiksyta. Dessutom innebär expansionen en sammanslagning med filialen i Högsbo, och att Mölndals inarbetade utbud av ventilation nu får sällskap av byggplåt och teknisk isolering.

De senaste veckorna har inneburit bråda dagar för medarbetarna både i Högsbo och i Mölndal. Flyttlasset från Högsbo markerade slutspurten för en lång period av planering, ombyggnation och ett komplicerat pusslande i logistiken för att kunna hålla verksamheten igång under processen. Kunderna har tålmodigt haft överseende med flyttkaos, och medarbetarna har arbetat hårt för att nå visionen om en större och modernare filial med bredare utbud!

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 1.jpg
En stor förändring har skett här på Krypongatan i Mölndal.

Större lokaler för att nå visionen

Både lokaler och utbud har genomgått en stor förändring. Från att filialen i Mölndal huserat i en mindre del av fastigheten här på Kryptongatan har Bevego nu tagit över hela ytan och expanderat lager, butik och kontor. Fastigheten har genomgått en omfattande renovering för att anpassa lokalerna till verksamheten, och för att göra det möjligt att erbjuda kunderna det stora utbud som alla tre affärsområden innebär.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 2.jpg
Nu lagerhålls inte bara ventilation utan även byggplåt och teknisk isolering.

”Det har varit ganska stökigt kan jag säga! Vi började med att renovera en av de nya lagerytorna som fick ny färg, belysning, pallställ, med mera, för att flytta dit vårt befintliga lager. Sedan fick vi ta resten av ytorna undan för undan för att samtidigt kunna hålla igång verksamheten. Renovera, flytta, renovera, flytta. Det blev en del utmaningar i logistiken men vi har så bra medarbetare som är engagerade och drivna så det har gått jättebra.” säger Erik Engberg som är platschef på filialen i Mölndal.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 3.jpg
Erik Engberg, platschef på Bevego i Mölndal.

Välkomnande ytor som ökar gemenskapen

Sedan slutet av april har kunderna bekantat sig med de ombyggda och fräscha lokalerna. Nu möts man av en välkomnande reception och en loungeyta där kunderna kan ta en kaffe, köpa mellanmål, ta en titt på Nyhetsmorgon och byta några ord med branschkollegor. En uppskattad yta som gör mycket för hela gemenskapen på filialen. Intill detta finns butiksytan och kontor, och en trappa upp finns konferensrum, omklädningsrum, stort lunchrum och fler kontor.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 4.jpg
Ovanför butiken finns olika typer av ytor, som konferensrum där säljarna kan slå sig ner med sina kunder.

Filialen i Högsbo flyttar till Mölndal

Det stora steget att slå ihop filialerna i Högsbo och Mölndal slutfördes i augusti då flyttlasset från Högsbo gick den tio minuter långa bilväg som skiljer filialerna. Sedan dess har det varit full fart för att få alla saker på rätt plats inför nyöppningen. I Högsbo har man arbetat med områdena byggplåt och teknisk isolering, och när man nu flyttar den kompetensen till Mölndal samlas alla Bevegos affärsområden under ett och samma tak.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 5.jpg
En stor reception välkomnar kunderna in i butiken.

Allt på ett ställe

”Det känns väldigt roligt att vi breddar vårt sortiment här i Mölndal. Fram tills nu har vi ju uteslutande arbetat med ventilation. Det kommer från att Bevego köpte företaget Tåpe som låg här tidigare, som var specialiserade på ventilation och där flera av oss arbetade. Nu när våra kollegor från Högsbo börjat arbeta här och vi fått in deras kompetens erbjuder vi kunderna hela bredden, med material och support även inom teknisk isolering och plåt. Det är värdefullt för många kunder att kunna handla allt på ett ställe, till exempel för de som behöver både ventilation och plåt.” säger Erik.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 6.jpg
En rejäl butiksyta finns nu att fylla upp med de produkter som filialens kunder efterfrågar.

Med kollegorna från Högsbo blir teamet på filialen nu tio personer, med olika roller för att hålla en hög personlig service mot kunderna och erbjuda kompetens inom alla områden. En annan viktig service som finns i Mölndal är Bevegos VentCenter Express som också huserar i lokalerna. Denna produktionsanläggning finns kvar på samma plats i fastigheten som tidigare, med samma snabba expressleveranser som tidigare.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 7.jpg
VentCenter Express håller till på samma plats som tidigare, med samma snabba expressleverans som alltid.

Specialbeställningar under samma tak

Även om VentCenter Express är oförändrat är detta ett viktigt komplement till hela expansionen. Servicen gör Bevegos erbjudande i Mölndal komplett och innebär att du kan lägga måttanpassade specialbeställningar inom ventilation, och få riktigt snabb leverans. Denna flexibla produktion räddar oförutsedda händelser ute på arbetsplatserna, när specialbyggda kanaler och detaljer behövs snabbt för att arbetet inte ska stå stilla.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 8.jpg
Med buffertlager har filialen alltid kunnat ha stora volymer på lager.

”Även om vi varit en mindre filial har vår ambition alltid varit att ha ett brett och välfyllt lager. Kunderna ska kunna hämta de kanalerna dom behöver idag, och inte behöva vänta tills imorgon. Därför har vi arbetat med buffertlager, och vår ambition är att fortsätta med ett brett sortiment och välfyllt lager även nu när vi erbjuder byggplåt och teknisk isolering.” säger Erik.

Vecka 35_Molndalsfilialen_expanderar_bild 9.jpg
De nya ritningarna påminner Erik om hur liten ytan var tidigare, och han njuter lite extra av expansionen som nu nått sitt mål.

Bevegofilial i norra och södra Göteborg

Efter sammanslagningen med Högsbo finns nu två Bevegofilialer i Göteborg, optimerade för Bevegos kunder med komplett utbud och högsta service. Mölndalbutiken levererar bland annat till Storgöteborg och Kungsbacka, och täcker upp de södra delarna av Göteborg, medan filialen i Bäckebol täcker upp de norra delarna. Och precis som vanligt kan du alltid få din beställning levererad direkt till arbetsplatsen med Mölndals budbil.

Kom gärna in och säg hej till medarbetarna i den nyöppnade filialen och se slutresultatet. Och passa på att ställa dina frågor om plåt, teknisk isolering och ventilation, de är experter på området!

oppet-hus_bevegonytt.jpg