Swegon och Bevego samarbetar på vägen

27 september 2023

Swegon CASA roadshow har rullat igång och det innebär att en utställningstrailer fyllts med produkter för att åka ut och hälsa på filialer och kunder runt om i landet. En roadshow är ett uppskattat koncept där leverantören kommer ut till kunderna. Turnén som Swegon gör tillsammans med Bevego innebär ett stärkt samarbete, ökad kännedom om Swegon CASA, utbildning för Bevegos medarbetare, och dessutom en trevlig lunch med korv och bröd! Under hösten gör Swegons roadshow flera stopp hos Bevego.

Roadshow från Östersund till Kalmar

Under en vecka i september stannade roadshowen till i Östersund, Sundsvall och Västerås. Sedan åker turnén vidare för att första veckan i oktober besöka Södertälje (3/10), Jönköping (4/10) och Kalmar (5/10). Joakim Ersson är platschef på Bevego i Sundsvall och berättar att de gjorde flera olika insatser för att sprida ordet om roadshowen.

”Här på filialen i Sundsvall rullade reklam för roadshowen en månad innan eventet, och vi skickade ut både sms och e-post till kunderna om att Swegon skulle komma hit. Folk gillar när det händer något, det blev ett lyckat event och efteråt lät det som att alla var nöjda. Det kom kunder som var nyfikna på att veta mer om Swegons produkter, men också kunder som redan handlar deras produkter genom oss och har koll på sortimentet.” berättar Joakim.

Vecka 39_Swegon roadshow_bild 1.jpg

Fokus på Swegon CASA

På besök hos Bevego i Sundsvall öppnade Swegon upp sin trailer utanför butiken kl 8.00 och bjöd in de kunder som hade hunnit dit. Trailern var fylld med produkter från det så kallade CASA-sortimentet och fram till kl 13.00 fanns Peter Wiklund, regionansvarig norr på Swegon CASA, på plats som expert för att svara på frågor och berätta om produkternas egenskaper.

Swegon är marknadsledande inom energieffektiva ventilations- och inneklimatsystem, och är en av Bevegos största leverantörer inom ventilation. De har ett brett sortiment med premiumprodukter och erbjuder allt från luftdon till aggregat. Bevego och Swegon har under lång tid haft ett bra samarbete, och med satsningen på CASA utvecklas det nu ytterligare.

Vecka 39_Swegon roadshow_bild 2.jpg

Aggregat i lager för snabb leverans

CASA är ett sortiment med ventilationsaggregat för villor och lägenheter som Swegon arbetat med under många år. Under 2022 beslutade sig Bevego för att göra en satsning på sortimentet och tog in en stor del av bostadsaggregaten för lagerhållning på centrallagret i Landvetter. Den centrala lagerhållningen gör att Bevegos kunder kan beställa ett CASA-aggregat för omgående leverans, och ha det på närmaste filial inom några arbetsdagar.

Stärkt samarbete mellan Swegon och Bevego

”Satsningen på CASA-sortimentet har gjort att vi kommit ännu närmare varandra, Bevego och Swegon. Vi är glada över att Swegon väljer att visa upp sig tillsammans med oss som återförsäljare, och att vi kan göra aktiviteter tillsammans som denna roadshow. Visst gynnar det båda parter att vi samarbetar!” säger Christer Hermansson som är KAM inom ventilation på Bevego.

Vecka 39_Swegon roadshow_bild 3.jpg

Samarbete och ökad kompetens

”Denna roadshow som vi gör tillsammans med Bevego består av två delar. Dels vill vi visa upp vårt samarbete, vi är inte okända inom bostadsventilation men det man kanske inte känner till är att våra grejer finns tillgängliga hos Bevego för snabb och smidig leverans. Vi bjöd in kunder till eventet gemensamt och det kom mycket folk, det var roligt att visa upp produkterna och samarbetet.” säger Stefan Nilsson som är återförsäljaransvarig på Swegon och fortsätter.

”Den andra delen i Swegon roadshow är att vi har en kortfattad produktutbildning för Bevegos medarbetare när vi besöker filialerna. Då går vi till exempel igenom de viktigaste egenskaperna hos produkterna i CASA-sortimentet och vad man ska tänka på när man lägger en order. Det gör det enklare för medarbetarna att guida kunderna rätt och prata för produkterna.”

Har du inte möjlighet att besöka Swegon roadshow och vill veta mer om villa- och lägenhetsaggregaten CASA? Då är du varmt välkommen in till din närmaste Bevegofilial. Förutom att aggregaten finns med omgående leverans från centrallagret har samtliga filialer i Sverige välfyllda hyllor med produkter från Swegon.