Annica Hagen, ny VD för SGDS Gruppen AB

24 april 2023

Den 1 maj tillträder Annica Hagen som VD för SGDS Gruppen AB. Hon tar över efter Göran Dahlin, som har beslutat att fortsätta sin karriär utanför SGDS och Saint-Gobain.

Annica Hagen_Foto Fredrik Persson 1305.jpg
Annica Hagen, ny VD för SGDS Gruppen AB. Foto: Fredrik Persson

Annica Hagen kommer till SGDS med stor ledarerfarenhet och insikter från många olika branscher. Senast var hon VD för Åhléns, dessförinnan var hon VD för Nobia Sverige, Europas största köksspecialist med tillverkning och försäljning i sju länder. Hon har tidigare bland annat haft ledande roller inom innovation och marknadsföring på Electrolux och Pernod Ricard, efter att ha börjat sin karriär som managementkonsult på Accenture.

"Jag är verkligen glad över att komma till SGDS Gruppen. Jag känner till varumärkena som välpresterande och respekterade företag på sina marknader, och jag ser fram emot att vidareutveckla verksamheterna tillsammans med alla medarbetare. Att bli utsedd till VD för SGDS är en möjlighet som jag både är ödmjuk inför samtidigt som jag tycker det är mycket spännande och kul. Men först och främst ser jag fram emot att träffa och lära känna mina nya kollegor", säger Annica Hagen.

Peter Møller, VD för Saint-Gobain Nordic and Baltic och ordförande för SGDS Gruppen, välkomnar att Annica Hagen ansluter sig till SGDS Gruppen. 

"Jag är mycket glad över att Annica har tackat ja till tjänsten som VD för SGDS Gruppen. Jag tycker att hennes tidigare prestationer talar för sig själva och jag är säker på att hennes starka ledarskap och omfattande erfarenhet kommer att gagna SGDS Gruppen", säger Peter Møller. "Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Göran för hans bidrag under åren och önska honom all lycka i framtiden. Jag vet att det är en grundläggande förändring för ett företag att få en ny VD, men jag har fullt förtroende för att Annica är rätt person på den posten och att hon passar perfekt för SGDS."

Annica Hagens första arbetsdag blir den 2 maj.